Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pqzk423161/domains/standingconstructgasgas.be/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Standing Construct KTM team pakt met Glenn Coldenhoff tweede Grand Prix zege op rij – Standing Construct GasGas Factory Racing Team

Standing Construct KTM team pakt met Glenn Coldenhoff tweede Grand Prix zege op rij

Het Standing Construct KTM Team heeft met Glenn Coldenhoff haar tweede Grand Prix zege op rij binnen weten te halen.

Tijdens de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Zweedse Uddevalla reed Coldenhoff een sterke Grand Prix en wist met een eerste en een tweede plaats in de manches zijn tweede Grand Prix op rij te winnen.

Na zijn eerste Grand Prix zege van het seizoen in Imola reisde Coldenhoff met vertrouwen af naar Zweden. Op zaterdag was al goed zichtbaar dat het lekker ging en met een tweede plaats in de kwalificatieheat behoorde hij tot de favorieten voor de eindzege op zondag.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Glenn bouwde zijn wedstrijd goed op en nam net na het midden van de wedstrijd de leiding over van Jeffrey Herlings. In de rest van de manche moest hij het tempo strak blijven houden voor een aanvallende Romain Febvre. Coldenhoff voelde zich sterk en wist stand te houden tot aan de finish, om zo zijn derde manchezege op rij te pakken.

In de tweede manche had hij meer werk te doen want hij kon maar net binnen de top tien aan de wedstrijd beginnen. Glenn ging gelijk in de aanval en stootte in de beginfase door naar een vijfde plaats. Het kostte hem een aantal ronden om de vierde plaats van Jeremy Seewer over te nemen maar toen dit gebeurd was, stoomde hij door naar Pauls Jonass. Omdat Febvre in de slotfase ten val kwam, schoof Glenn door naar een derde plaats maar hij moest Jonass pakken om de Grand Prix te winnen. In de laatste ronde sloeg hij majestueus toe en nam de tweede plaats over. Dit was voldoende om zijn tweede Grand Prix op rij te winnen.

In de tussenstand is Glenn opgeklommen naar een vierde plaats.

Ivo Monticelli trachtte op zaterdag aan te zetten na zijn zware val in Imola vorig weekend maar moest al gauw ervaren dat zijn hoofdletsel meer rust vergt. De komende anderhalve week zal hij dan ook rust houden om hopelijk enigszins fit te geraken voor de volgende GP.

Max Anstie is 3 wedstrijden out omwille van zijn longletsel en zal alles in het werk stellen om klaar te zijn voor de Motocross of Nations, eind september.

Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Turkije.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search