Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pqzk423161/domains/standingconstructgasgas.be/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Dubbel succes voor Standing Construct KTM in MXGP Turkije – Standing Construct GasGas Factory Racing Team

Dubbel succes voor Standing Construct KTM in MXGP Turkije

Voor de vierde keer op rij was het raak voor het Standing Construct KTM team. Tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Turkse Afyon wist Glenn Coldenhoff met een tweede plaats op het podium te finishen maar ook teammaat Ivo Monticelli kwam sterk voor de dag en wist in de top vijf te finishen.

Het circuit van Afyon was snel en de temperaturen waren er hoog. Beide rijders voelden zich goed thuis op de baan en lieten dit in de kwalificatieheat op zaterdag al zien. Beide namen een goede start en Coldenhoff wist na een aantal ronden de leiding over te nemen. In de slotfase wist hij de aanvallen van Jeffrey Herlings koelbloedig af te slaan en veroverde zo de pole position voor zondag. Monticelli werkte een constante wedstrijd af en was de hele wedstrijd in de top vijf te vinden om uiteindelijk op een sterke vierde plaats over de finish te komen, dit slechts 3 weken na zijn zware val en hersenschudding, opgelopen tijdens de Italiaanse GP in Imola.

In de eerste manche op zondag was het Coldenhoff die een hele goede start wist te pakken en als derde aan de wedstrijd kon beginnen. Hij reed netjes en constant maar kon het verschil ten opzichte van de twee rijders voor hem net niet maken en finishte op een goede derde plaats. Monticelli moest van buiten de top tien terug naar voren komen. Alles gevend boekte hij gedurende de wedstrijd belangrijke plaatsen winst en kwam als achtste over de finish.

In de tweede manche reed Coldenhoff opnieuw een ijzersterke wedstrijd. Hij leidde van begin tot in de allerlaatste ronde maar werd toen in het heetst van de strijd gepasseerd en eindigde als tweede. Monticelli kwam in de tweede manche veel beter uit de start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een derde plaats en wist hier een aantal ronden op stand te houden. In het tweede deel van de wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in de kersverse wereldkampioen Tim Gajser en eindigde op een nette vierde plaats.

In het dagklassement eindigde Coldenhoff op een tweede plaats en Monticelli sloot de Grand Prix knap af als vijfde. 

In de tussenstand van het wereldkampioenschap is Coldenhoff flink ingelopen op de derde man in de tussenstand en staat nu nog slechts elf punten achter. Monticelli staat na de wedstrijd in Turkije op een twaalfde plaats. Volgend weekend staat de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in het Chinese Shanghai.

Daguitslag MXGP Turkije:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 42 Pnt
3 Pauls Jonass 38 Pnt
4 Tim Gajser 35 Pnt
5 Ivo Monticelli 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 744 Pnt
2 Jeremy Seewer 542 Pnt
3 Gautier Paulin 499 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 488 Pnt
5 Arnaud Tonus 462 Pnt
11 Max Anstie 256 Pnt
12 Ivo Monticelli 243 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search