Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pqzk423161/domains/standingconstructgasgas.be/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Glenn Coldenhoff derde in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP – Standing Construct GasGas Factory Racing Team

Glenn Coldenhoff derde in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team is erin geslaagd om op de derde plaats te eindigen in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de laatste wedstrijd in het Chinese Shanghai moest hij elf punten goed zien te maken op Gautier Paulin en dit lukte waardoor Glenn derde is geworden.

Na vier podiumplaatsen oprij reisde Coldenhoff vol zelfvertrouwen af naar China om daar een gooi te doen naar de derde plaats in de eindstand. Het gevoel was goed op het zanderige circuit en dit liet hij in de kwalificatieheat nog maar eens duidelijk blijken. Op overtuigende wijze ging hij over het circuit en wist de heat winnend af te sluiten waarmee hij de pole position voor zondag veroverde. Ook Ivo Monticelli had zijn draai goed gevonden op het circuit en mengde zich in de kwalificatieheat in de strijd om de top vijf plaatsen. Lang hield hij stand op een vijfde plaats maar in het tweede deel van de wedstrijd kwam enkel Jeffrey Herlings er nog langs waardoor hij zich op een mooie zesde plaats wist te kwalificeren.

Bij de start van de eerste manche was het Coldenhoff die de holeshot nam en zo gelijk de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Hij zette een sterk tempo in en dit zorgde ervoor dat hij de concurrentie geen kans gaf om hem te passeren. In het tweede deel van de wedstrijd stond hij onder druk van Tim Gajser en later van Jeffrey Herlings maar Coldenhoff hield het hoofd koel en wist de manche winnend af te sluiten. Met deze zege wist hij de derde plaats in de tussenstand over te nemen van Gautier Paulin met op dat moment slecht één punt. Monticelli kende een goede beginfase waarin hij zich op wist te werken naar een zesde plaats. Echter na een aantal ronden verloor hij het juiste ritme waardoor hij verschillende plaatsen prijs moest geven en als tiende over de finish kwam.

Coldenhoff ging in de tweede manche gelijk weer in de aanval. Na een goede start nam hij onmiddellijk de leiding in handen en slaagde erin om een klein gaatje te slaan. De hele wedstrijd hield hij stand op de eerste plaats totdat hij in de voorlaatste ronde werd gepasseerd door Jeffrey Herlings en moegestreden als tweede over de finish kwam. Coldenhoff eindigde hiermee op een tweede plaats in de Grand Prix en slaagde erin om derde te worden in de eindstand van het wereldkampioenschap! Monticelli reed een constante tweede manche. Hij startte net binnen de top tien, werkte zich op naar een achtste plaats en wist hierop stand te houden tot aan de finish.

Monticelli eindigde op een negende plaats in de Grand Prix en is in de eindstand van het wereldkampioenschap op een elfde plaats geeindigd. Over twee weken zal Glenn Coldenhoff uitkomen voor team Nederland en Ivo Monticelli voor team Italie in de MX of Nations in Assen.

Daguitslag Grand Prix China:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
4 Tim Gajser 38 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 30 Pnt
9 Ivo Monticelli 24 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 782 Pnt
2 Jeremy Seewer 580 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 535 Pnt
4 Gautier Paulin 527 Pnt
5 Arnaud Tonus 462 Pnt
11 Ivo Monticelli 267 Pnt
12 Max Anstie 256 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search